Saturday, April 5, 2014

ISIRGAN VE KARIŞIK OTLU GÖZLEME (DAĞYENİCE KÖYÜ)


















NİLÜFER/ BURSA 'DA BULUNAN DAĞYENİCE KÖYÜ KADINLARI DAYANIŞMA DERNEĞİNDE AYNI GÖZLEME YAPILIYOR, GİDİP ORDA YEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM.









Malzemeler:

* Dağyenice köyüne ait kurutulmuş 3-4 tane yufka

* Kızartmak için tava veya saç

* Yağlamak için tereyağ veya sıvı yağ



İç Malzemesi:

* 500 gr yıkanmış ince kıyılmış ısırgan otu ( karışık ot çeşitleri)

* 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ

* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan

* 1 yemek kaşığı salça

* 250 gr lor peyniri veya normal böreklik peynir

* Tuz, baharat





Yapılışı:

* Önceden yapılmış kurutulmuş üçgen yufkaları suda ıslayın

* Islanan yufkaları temiz bir bez üzerine koyun bekletin

* Yumuşayan yufkaları nazik bir şekilde ortasından açın

* Açılan yere

* Isırgan otlu iç malzemesinden koyun

* Elinizle yavaşça diğer kanadı üzerine kapatın

* Elinizle biraz bastırın yufkaların yapışmasını sağlayın

* Tavayı veya saçı iyice kızdırın

* Çok az bir yağ koyarak gözlemeleri arkalı önlü kızartın

* Çıkan gözleme yağsız olursa üzerine yağ sürün

* Hemen sıcak sıcak servis yapın

* Afiyet Olsun.





İç Malzemesinin Yapılışı:

* Geniş bir tavada yağ içinde soğanları kavurun

* Soğanları salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin

* Tavaya ısırganları koyun ve kavurun

* İyice kavrulan malzemeye tuz ve baharat ekleyin

* Soğumasını bekleyin ve kullanın





NOT:

* Dağyenice köyünde yediğim gözlemenin tadına doyamadım

* Kurutulmuş yufkalardan 3 tane aldım

* Evde kendim gözlemeyi yaptım.

* İnanın Bu gözlemeyi yemek için kahvaltıya Dağyeniceye hemen gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.





* Ben gelincik otu ve ısırganı karıştırarak yaptım çok güzel oldu.

* Ama inanın işin sırrı yufkasında olsa gerek.

* Kahvaltıya gitmek için 0532 351 31 69 telefon numarasından iletişim kurabilirsiniz.

* Dağyenice havası ve manzarası ile doyumsuz bir köy

* Kahvaltısını tavsiye ediyorum.





* Gözlemeyi isteyen biraz yağ koyarak kızartarak yapabilirsiniz.

* Yada yağsız pişirip sonra yağlayabilirsiniz.





* Ben biraz kıyma ilave ettim.

* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.





* Yağ miktarı size kalmıştır.

* Dağyenice köyünde taze süt,yumurta ve köy ekmeği bulabilirsiniz.





* Gittiğinizde satarlarsa kuru yufka almanızı tavsiye ederim.





* Yufkayı ısladıktan sonra biraz bekletmeniz gerekir.

* Yufkalar yumuşamazsa iyi sonuç alamazsınız

* Yufkalar piştikten sonra taze iken üçgen şeklinde kurutmuşlar.





* Ben yufkaların lezzetine doyamadım.





* Dağyenice köyü hakkında bilgi almak için Tık tık


















No comments:

Post a Comment