Malzemeler:
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı dolusu kavrulmuş tuzsuz badem
- 1 çay bardağı tuzsuz toz badem
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Yapılışı:
- Teflon tavada bademler kavrulup,irice parçalanıp,soğuması beklenir.
- Un ve toz bademler teflon tavada yağsız olarak un kokusu çıkana ve hafif kahverengileşene kadar yakmadan,karıştırılarak kavrulur.
- Un ve bademler soğuyunca diğer malzemelerle karıştırılıp,yumuşak bir hamur yapılıp,yoğurulur.
- Üzeri örtülüp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Unlanmış tezgah üzerinde bir parmak kalınlığında açılır.
- Su bardağı veya kalıpla ay şeklinde kesilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirilir.
- Kurabiyeler soğuyunca fırından çıkartılıp,pudra şekerine bulanır.
No comments:
Post a Comment