Thursday, April 24, 2014

Neden Seyirciyiz Sadece ?



neden seyirciyiz sadece 1
Hayatın bir oyalanmadan, eğlenceden, telaştan ibaret olduğunu ve ayetlerin her zaman canlı olduğunu yaşadığımız her gün görüyoruz.Okuyanlar da okumayanlar da ayetleri hayatın içinde bizzat görüyorlar öyle ya da böyle! Kendi hayatında ya da toplumsal alan içerisinde olanlarda olaylarda...

İmtihan dünyası olduğu gerçeğiyle ve yarı imtihana çekileceği gerçeğini aklından/yüreğinden çıkarmayan samimi inananlar her olaydan kendine düşen dersi alır ve yoluna devam eder...Bu bilinçte olmayanlar da  (ya da olduğunu söyleyen ama gerçekten benimsemeyenler )  kendini  yalan dolan demeden bırakır suyun hızlı akışına ...Ve o hızla giderken çarptığı bir kaya kendine getirir onu;tabi o da anlarsa!...

Okumak,anlamak,uygulamak gibi çok önemli görevlerimiz varken biz neden boş işlerle uğraşırız hiç anlamıyorum.Sinirlendiğimiz şeyleri sakin kafayla düşündüğümüzde kızıyoruz kendimize ''Neden sabredemedim'' diye.

Sevmediğimiz insanlar geliyor aklımıza ve tanımadığımız için içimizde o kişiye karşı biriktirdiğimiz nefretimizi tanısak bitebileceğimiz ihtimaliyle utanıyoruz belki de !

Hayalimizi süsleyen maddi şeyler geliyor aklımıza ve onlar için harcadığımız zamanımızı düşünüyoruz sonra....

Ya cidden biz neleri düşünüyoruzdan daha büyük sorunumuz ''Neleri düşünmediğimiz !'' Biz tv de o vazgeçilmez dizimizi,maçımızı izlerken çocuklar katlediliyor hiç aklımıza geliyor mu ? Tabi kimsenin hakkını yemeyelim şimdi , tv de haberlerde gözümüze çarptığında kanlı bebeler hep beraber üzülüyoruz ağlıyoruz DA sonrasında başka kanalı açıp unutabiliyoruz !

Dünyanın bir yanı kan ağlarken bir yanı bunu izliyor bu bize hiç mi bir şey ifade etmiyor Allah aşkına! Oturduğumuz yerden onu bunu  suçlamak ne kadar kolay değil mi ? Hem suçlarken vicdanımızı da rahatlatmış oluyoruz ! Elimiz kolumuz bağlı bir şekilde oturup film izler gibi kardeşlerimizin katledilişini bize izleten şey nedir Allah aşkına ! Yapacak hiç mi bir şey yok...Neden şeytanın askeri -görevini en iyi şekilde yerine getiren- Batı'yı bekliyoruz, zaten kendi başlattığı zulmü durdurması için? Çünkü böyle söylediğimizde suç bizden gitmiş(gibi) oluyor .Olanlara bir suçlu lazım,izlememizi meşru gösterecek mazeretler lazım !!!

Sözün bittiği,aklın durduğu yer diyecek öyle çok şey oluyor ki artık hızına yetişemiyoruz ! Bebekler öldürülüyor bebekler ! Dünyada  yaşamasına fırsat verilmeyen bebekler............İnsanlık ölüyor onlarla birlikte.Ve biliyor musunuz biz Müslümanların kardeşliği, samimiyeti de ölüyor onlarla birlikte ! 





Koca dünyada bir tek yardım kuruluşlarının yardımları kaldıysa yardım adına onlara götürülecek , inanın Müslümanlığımızı ciddi ciddi gözden geçirmeliyiz!!!.Tek bir yürek bilek olup zulme DUR diyecek gücümüz yoksa,nefsimizi kendimize çoktan ilah edinmişiz de haberimiz yok maalesef ! Ferdi adımlar nereye kadar varabilir ki bütün yardım etmediği sürece!!! Bütün mü dedim ,sahi biz hiç bir bütün olabildik mi insanlık olarak, Müslümanlar olarak ?

Zalim dünyaya efendi olmuş heyhat, biz neleri düşünüp nelere canımızı sıkıyoruz !!!


No comments:

Post a Comment