Saturday, April 5, 2014

Puantiyeli Rulo Pasta (Ananas ve damla çikolatalı)













Eşimin arkadaşları için hazırlamıştım bu rulo pastayı..


Görüntüsü hoş çok lezzetli bir rulo oldu.


Rulo pasta yapmak çok kolay ve pratik....






Sizlerde detayları ile rulo pasta yapımını buradan öğrenebilirsiniz..


Anlattığım püf noktalara dikkat ederseniz sorunsuz hazırlayabilirsiniz..


Olmadı sorunuz var rahatlıkla sorabilirsiniz..










Oluşturduğumuz doğal benekleri ile puf puf pandispanyası ile çok lezzetli bu pastanın tüm detayları ile anlatımına geçiyorum.. 










Malzemeler


Pandispanya malzemeleri


4 yumurta


1 su bardağı şeker


1 su bardağı un


1 çay kaşığı kabartma tozu

5 yemek kaşığı kaynar su 

1 tatlı kaşığı vanilya

2 yemek kaşığı kakao


Krema malzemeleri

2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1 paket toz kremşanti

4 yemek kaşığı şeker

1 yumurta

1 paket vanilya


İçine

1 adet ananas ve damla çikolata


Yapılışı

Pandispanya için yumurta aklarını ve sarılarını ayırıp ayrı ayrı kaplara alalım.


Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile köpük köpük olana kadar mikserleyelim..

Yumurta sarılarını şeker ile mikserleyelim. 

Ara arada kaynar su ilave ederek şeker tamamen eriyip yumurta krema kıvamını alana kadar çırpalım..


Daha sonra da şekerle çırptığımız bu yumurta sarılarını yumurta beyazına ilave edelim..

Un,kabartma tozu ve vanilyayı başka bir yerde karıştıralım ve eleyerek yumurtaların üzerine ekleyelim.

Yavaşça karıştıralım.


Bu karışımdan aşağı yukarı küçük bir çay bardağı kadar ayıralım..

2 yemek kaşığı kakaoyu ayırdığımız bu harca ilave edelim karıştıralım..    


Kakaolu hamuru küçük bir poşete koyalım. Poşetin uç kısmını makasla çok az keselim. 

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiyi çok az yağlayalım ve kakaolu kek harcı ile puantiyeler (noktalar )oluşturalım..





Fırınımızı 180 derecede ısıtalım ve noktalı tepsimizi fırında 3 dakika kadar tutalım..

Daha sonra fırından çıkaralım pandispanya hamurumuzu beneklerin üzerine eşit şekilde dökelim..Tepsiyi hafifçe bir kaç defa tezgaha vuralım içindeki hava kabarcıkları dışarı çıksın

Tekrar fırına verelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dakika  kontrol ederek pişirelim..

Pandispanyayı yağlı kağıt sayesinde kolayca saralım ve buzdolabına dinlenmek üzere kaldıralım..







Bu arada iç kremamızı hazırlayalım..


Bunun için süt, un ve yumurtayı çırpalım sonrasında karıştırarak pişirelim. Ocaktan alalım.


 Şeker, vanilya ve toz kremşantiyi ilave edelim 2-3 dakika kadar mikserle çırpalım ve soğutalım.






Bu dolabındaki pandispanyamızı çıkaralım.


Rulo yaptığımız pandispanyamızı tekrar dikkatlice açalım ve desensiz kısmına 


kremayı sürelim..


Üzerine minik minik doğradığımız ananası ve damla çikolataları serpiştirelim.


Pandispanyayı yağlı kağıt yardımı ile tekrar rulo yapalım ve buzdolabına kaldıralım.






*Pandispanyanızı pişirirken fırın kapağınızı en az 12 dakika hiç açmayın,


 sonrasında ise kürdanla pişme testi yapın.


 Kek beyaz (çok hafif kızarabilir de fazlası rulo yapmanızı zorlaştırır) kürdanınız temiz çıkıyorsa pandispanyanız pişmiş demektir..






Pratik Elmalı rulo pasta tarifi için burayı 


Çilekli rulo pasta için burayı 


Meyveli rulo pasta için burayı 


Kakaolu muzlu ebruli rulo pasta için burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz..






....Afiyet Olsun....

No comments:

Post a Comment