Fırında Piliç Kapama Tarifi Fırında Piliç Kapama Nasıl Yapılır, Yemek Tarifleri, Mis Fırında Piliç Kapama Tarifi, Mis Yemek, Piliç Fırında, Fırında Piliç tarifleri, Fırında Piliç Kapama Pişirmek, Fırında Piliç Kapama Malzemeleri, Fırında Piliç Kapama Yapmak.
Fırında Piliç Kapama Tarifi
Malzemeler
- 4-6 adet piliç but
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı kaynar su
- 1 adet sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Çay kaşığının ucuyla toz şeker
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı taze nane yaprağı
- 5-6 adet cherry domates (ortadan ikiye bölünmüş)
· Uygun büyüklükte bir tencerede yağı kızdırarak soğanları kavurunuz.
· Sarımsağı ilave ederek bir-iki çeviriniz.
· Salçayı ilave ediniz ve birlikte 1-2 dakika daha kavurunuz.
· Kaynar suyu ilave ediniz.
· Taze nane yaprağı hariç bütün baharatı ilave ediniz.
· Tencere kaynamaya başlayınca piliç etlerini ilave ediniz.
· Piliç etleri kemiklerden rahatça ayrılacak kıvama gelene kadar pişiriniz.
· Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
· Pirinci yıkayarak süzünüz.
· Fırın tepsinizin tabanına yayınız.
· Pişirdiğiniz piliç butlarını pirincin üzerine yerleştiriniz.
· Cherry domatesleri ve nane yapraklarını butların aralarına yerleştiriniz.
· Piliçleri haşladığınız sudan 2 su bardağı ilave ediniz.
· Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişiriniz.
· Fırından çıkardıktan sonra üzerini yağlı kağıtla kapatınız.
· Ilıyınca servis yapınız.
Ziyaret edilmesi gereken enterasan konular ve siteler : tavuk budu nasil yapilir oktay usta
No comments:
Post a Comment