Günaydın Güloannemutfağında Bugün sizlere çok uzaklardan Fransanın güneydoğusunda yer alan Provance bölgesinin mutfağından çok çok lezzetli bir tarif vermek istiyorum.
6-8 adet yeşil kabak
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
2 adet esmer küp şeker
1 tatlı kşğ toz zencefil
1 paket krema
4-5 yemek kaşığı ekmek ufağı
100 gr kaşar peynir rendesi
3 yumurta
1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi( Müskat)
karabiber
kırmızı biber
tuz
3-4 dal fesleğen
Sosu:
2-3 adet küp küp doğranmış domates
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı balzamik sirke
1-2 dal fesleğen veya kuru fesleğen
tuz
YAPILIŞI
Soğanlar salata soğanı gibi ay şeklinde doğranır, sarımsaklar ince ince kesilir, zeytinyağı ve şekerle birlikte soğanlar kızarana kadar sote edilir sonra ince dilimlenmiş kabak ve rendelenmiş zencefil, tuz ilave edilerek, kabaklar yumuşayıp hiç suyu kalmayıncaya kadar pişirilir.
Yumurta, ekmek ufağı, toz Hindistan cevİzi rendesi, krema, rendelenmiş peynir, fesleğen, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber bir kasede karıştırılır. Kabaklar bu hazırlanan sos ile karıştırılıp, önceden hazırlanan tereyağı ile yağlanmış ve ekmek ufağı ile kaplanmış mufin kaplarına eşit bir şekilde dağıtılır.
Kalıplar içi yarısına kadar su ile dolu bir tepsiye yerleştirilir, önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca ılıtılmaya bırakılır , bıçak ucu yardımı ile kalıplardan çıkarılır ve kabak timbaleler in üzerine birer kaşık domates sos konarak ılık veya soğuk servisi yapılır.
Sos tenceresine konan domatesler, tuz ve sarımsak kaynatılır, suyu çektirilir, indirdikten sonra içine fesleğen ve sirkesi konur.
AFİYET OLSUN
Orijinal tarif sevgili OYA'S CUİSİNE ye ait.Birbirinden güzel ve değişik tarifler için lütfen Bloguna uğrayınız.
No comments:
Post a Comment