Tuesday, May 6, 2014

Lavas Cipsi






Es selamü aleyküm dostlar .


güzel olan üc aylarimiz geldi yine elhamdülillah.


 mubarek olsun hepmize .rabbim bu aylara günlere yine kavusmayi nasip eylesin .


zaman yönünden yine dardayim dostlar bu gün, o sebeple hemen tarife gececegim .


kayitlarima baktigimda 2012 ye ait bir tarifim kendileri .ozaman yayina girdiginde yapim asamalari yoktu ve resim kalitesi cok düsüktü .bu sebeple bir kac gün önce yaptigim ev mamülü lavas cipsimi yeniden eklemeyi istedim .hem tarif güncellenmis olacak hemde kalitesi güzellesek ve cok arkalarda kaldigi icin bir cok dostumun haberide olmadigini düsünerek yeniden güncelleyeyim istedim 


.tarifi bana ait 


malzeme 


6 adet lavas ekmegi 


1+ceyrek cay bardagi siviyag 


2 tatli kasigi kimyon 


2 tatli kasigi sarimsak tozu 


1 yemek kasigi toz kirmizi biber 


1 tatli kasigi seker 


1 tatli kasigi karabiber mümkünse beyaz olsun 


1 tatli kasigi tuz arzunuza göre attirin yada eksiltin 





yapilisi 


firinimizi 200 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim firin tepsimizi aliminyum folyo ile kaplayalim 


isterseniz firin kagidida kullanabilirsiniz 









bizim burada satilan lavas ekmegimiz ikiye ayrilabiliyor ve icersinde hic bir katki maddesi icermiyor ekmeklerimizi bir makas yardimi ile ayiralim ince olarak 12 adet yapragimiz olacak 






daha sonra üst üste koyarak önce ortadan iki parcaya


 daha sonra cips ebatinda ücgen parcalara keselim 






karistirma kabimiza diger malzemeleri koyup karistiralim 






üzerine kestigimiz lavas ekmeklerini ekleyip iyice ellerinizle alt üst ederek karistiralim 


ekmeklerin her yerini kaplamaya dikkat edin 






firin tepsisine yayalim firin tepsiniz kücük ise iki seferde pisirin 


hemen firina verelim yaklasik 20  dakikada kizariyorlar 













bir kez karistirisaniz allta kalanlarinda kizarmasini saglarsiniz cok yanmamasina dikkat edin malzemeye varsa kereviz tozu yada sogan tozuda ekleyerek yada kekik ilave ederek 


degisik tadlar elde etmeniz mümkün 


en azindan icersinde katki maddesi barindirmayan baharatlarin sifasina ulasarak ve en önemlisi cok fazla yag tüketmeden cipsin tadina varabilirsiniz. benim kizim cok seviyor bu sekil yapip mümkünse agzi acik bir sekilde bir kasede saklayin ertesi güne kalmayacaktir da, gelip gittikce kücüklere iyi oluyor. 


 ekmek oldugu icin ara atistirmalik olarak tüketilebilir . vebir arastirmada okumustum ozamanlar burada kalsin istiyorum yeniliyorum bu bilgiyi buraya yine. aslinda cipse bagimlilik yapan cipsin kendisi degil cikardigi ses imis  bir nevi cikardigi ses insana stres attiriyormus  bu sebeplede cips yemek bagimliliga dönüsüyormus .













 ben bu cikan sesi sevmem cok rahatsiz eder beni mümkün mertebe uzaklasirim o ortamdan .


eger sizde rahatsiz olmaz iseniz size ve sevdiklerinize afiyet olsun diyorum 


afiyet olsun dostlar dualara talibim 


Muhabbetle 

No comments:

Post a Comment